Share

Cum a votat diaspora la Eurovision. Voltaj, rezultate foarte bune in 12 tari

TVR spune că diaspora europeană a susţinut România la Eurovision 2015, iar publicul din Italia şi din Spania a plasat trupa Voltaj pe locul al doilea la televot, însă melodia "De la capăt" a primit mai puţine puncte de la juriile de specialitate.

"Clasată pe locul 15 în Finala Eurovsion din acest an, trupa Voltaj a obţinut punctaje foarte bune la televot, în ţările unde există comunităţi mari de români. Telespectatorii din 12 ţări ar fi văzut România pe una dintre primele 10 poziţii în clasamentul final, piesa «De la capăt» primind, însă, mai puţine puncte de la juriile de specialitate", spune TVR, într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Conform rezultatelor finale ale votării, publicate pe eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei, piesa "De la capăt" a sensibilizat nu doar publicul din Republica Moldova - care a clasat România pe primul loc, la fel ca juriul moldovean -, ci şi pe cel din Italia şi Spania, unde televotul poziţiona Voltaj pe locul al doilea.

Telespectatorii din Franţa şi Portugalia au votat şi ei în număr mare pentru români, Voltaj ocupând poziţia a patra la televot în cele două ţări. "De asemenea, s-a votat pentru România şi din Austria, Belgia, Irlanda şi Israel, unde publicul poziţiona trupa Voltaj pe locul 7. Ungaria şi Cipru acordau locul 8 românilor, conform rezultatelor televotului, iar Estonia considera, conform aceloraşi rezultate, că reprezentanţii noştri ar fi trebuit să încheie competiţia pe locul 10", mai spune TVR.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision s-a încheiat cu victoria Suediei, reprezentată de Måns Zelmerlöw, cu piesa "Heroes".

În urma cumulării votului publicului cu cel al juriului de specialitate, trupa Voltaj s-a clasat pe poziţia a 15-a, cu un total de 35 de puncte. Punctajul obţinut de piesa "De la capăt" a trupei Voltaj a fost acumulat prin voturile pe care reprezentanţii României le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Spaniei (5 puncte), Belgiei (5 puncte), Israelului (5 puncte), Portugaliei (4 puncte), Danemarcei (2 puncte), Ciprului (1 punct), respectiv Ungariei (1 punct).

Sursa: Mediafax

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu