Share

Voltaj, locul 15 la Eurovision. Primele reactii

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care s-a situat pe locul al 15-lea în finala Eurovision 2015, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este o mare realizare să participi la finala acestei competiţii, precizând însă că membrilor formaţiei le pare rău că nu au putut să aducă mai multă bucurie românilor.

"Ne pare foarte rău că nu am putut să aducem mai multă bucurie românilor, dar ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră ('De la capăt', n.r.) şi mergem mai departe", a spus Călin Goia.

Întrebat dacă este un cadou frumos participarea în finala Eurovision 2015, sâmbătă, chiar cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, Călin Goia a spus: "Este cel mai mare eveniment muzical, concurs muzical, şi atâta timp cât eşti în finală este o realizare".

"Am venit cu un alt gând, de a fi mult mai sus decât am reuşit, dar nu ne demoralizăm şi nu ne oprim", a mai spus Călin Goia.

El a precizat că experienţa pe care trupa Voltaj a avut-o participând la această competiţie o va folosi pentru a-i ajuta şi pe următorii reprezentanţi ai României la Eurovision. "Îmi doresc să fim mult mai uniţi decât suntem", a mai spus Călin Goia.

La rândul său, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision 2015, a declarat pentru MEDIAFAX că rezultatul finalei din acest an a fost unul predictibil. "Ceea ce cântă Måns se aude la toate radiourile din Europa (...) Ne aşteptam cumva", a spus Liana Stanciu, făcând referire şi la "videoclipul impecabil" al melodiei câştigătorului ediţiei din acest an a Eurovision.

În ceea ce priveşte melodia trupei Voltaj în finala Eurovision 2015, Liana Stanciu a spus: "Călin a cântat foarte bine. Este clar că este un concurs pentru un anume tip de muzică. Este frumos ce s-a întâmplat, am mai trăit un an frumos şi mergem înainte".

Cezar Ouatu, care a reprezentat România la Eurovision 2013, a declarat că mesajul melodiei cu care trupa Voltaj a concurat în finală i-a plăcut foarte mult, însă acesta nu a funcţionat în reţeta Eurovision, care cere foarte mult show.

"Mesajul Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar se pare că în reţeta Eurovision nu a funcţionat. S-a mers foarte mult pe show (...) Nu este un rezultat foarte satisfăcător, dar a fost nivelul foarte bun. Au fost piese scrise de muzicieni pe bune", a spus Cezar Ouatu, duminică, pentru Mediafax.

El a precizat că la ediţia din acest an a Eurovision "s-a dat prioritate muzicii" şi nu fenomenului geopolitic, care şi-a spus cuvântul mai mult la alte ediţii.

Totodată, Cezar a spus că previziunile sale pentru finala Eurovision 2015 erau asemănătoare cu rezultatul final, "dar nu neapărat în aceeaşi ordine".

"Mi s-a părut cel mai bun spectacol, ca spectacol în sine, de zece ani încoace, cu voci bune, nimic kitsch, cum au fost alte ediţii. În privinţa României, nu am ce să le reproşez, au cântat impecabil, fără greşeală, dar nu asta contează la Eurovision. Contează să iei ochii", a spus Mihai Trăistariu, duminică.

El a mai spus că în cele trei minute cât apar pe scena Eurovision concurenţii trebuie să atragă foarte mult telespectatorii şi publicul şi să-i determine să îi voteze.

"Piesa în limba română nu m-a încântat. Au tot spus de mesaj, dar mesajul pentru cine era? Că votau tot românii din diaspora, nu cei din ţară. Show-ul nu mi s-a părut show", a mai spus Trăistariu, referindu-se la nuanţele de alb-negru care au marcat reprezentaţia Voltaj pe scena Eurovision 2015

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle, în timp ce Måns Zelmerlöw din Suedia a câştigat competiţia.

Sursa: Mediafax

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu