Share

O nouă televiziune generalistă se va lansa in curand în România

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să acorde o licenţă audiovizuală televiziunii generaliste Linkpress TV, care ar urma să emită în două-trei luni, fiind pusă în funcţiune cu o investiţie iniţială de aproximativ 850.000 de euro.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Linkpresstv SRL din Bucureşti de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru difuzare naţională prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) a televiziunii generaliste Linkpress TV din Bucureşti.

Consiliul a mai analizat acest subiect în şedinţa din 28 iulie, când membrii CNA nu au fost convinşi de acest proiect de televiziune şi au respins solicitarea de acordare a licenţei. La momentul respectiv, din echipa televiziunii Linkpress TV făcea parte şi directorul Mirel Mircea Amariţei. Avocat şi preşedinte ale Partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariţei a candidat la funcţia de preşedinte al României la alegerile din 2014.

La şedinţa de marţi a CNA, Mirel Mircea Amariţei nu a mai fost prezent. În locul său, în faţa membrilor CNA au fost prezenţi Dragoş Vasilescu, care este în prezent director al Linkpress TV, şi Eugen Ionescu, directorul tehnic al televiziunii.

Dragoş Vasilescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Mirel Mircea Amariţei nu mai face parte din echipa Linkpress TV. El a precizat, totodată, că asociatul unic al acestei televiziuni este Maricel Coman.

Totodată, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, investiţia iniţială în lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.

"Postul nostru îşi va propune să fie un post generalist, care să greşească din ce în ce mai puţin şi să reprezinte o contrapondere a prostului gust din ultima perioadă în media (...) Ne vom axa în principiu pe educaţie, am achiziţionat mai multe filme şi documentare care vorbesc despre geografia lumii, despre politica lumii ş.a.m.d. (...) Vom da un spaţiu destul de larg copiilor, pentru că, în ultima vreme, în grilele televiziunilor naţionale şi locale, copiii ocupă un loc accidental (...) Am dori ca prin prestaţia noastră să devenim o televiziune interesantă pentru oamenii de rând, pentru oamenii normali, şi nu vom face oamenii să îşi arunce televizorul pe fereastră (...) Nu vom apela la sânge pe pereţi, pentru că se întâmplă şi lucruri normale în ţara asta", a spus Dragoş Vasilescu.

El a precizat că Linkpress TV va putea începe să emită în două-trei luni, în funcţie de negocierile pe care reprezentanţii televiziunii le poartă cu operatorii de cablu UPC şi RCS&RDS. "Suntem pregătiţi în proporţie de 80% să dăm drumul", a explicat Dragoş Vasilescu.

Citeste mai departe pe MEDIAFAXShare on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu