Share

Dezvaluirea lui Mircea Badea. Care este boala cronica de care sufera

Mircea Badea a dezvăluit, în direct, că are boala celiacă, o afecțiune pentru care nu există tratament.

Mircea Badea a făcut această dezvăluire în contextul în care ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat că va propune emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru abrogarea articolului din lege care prevede că deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei pentru fiecare carte.

Mircea Badea nu este de acord cu poziția Ralucăi Prună și l-a dat exemplu pe cercetătorul român, în vârstă de 80 de ani, aflat după gratii, care a scris o carte despre boala celiacă.

"Domnul Mencinicopschi a scris o carte despre boala celiacă. E o boală nasoală. O boală destul de rară, dar nu atât de rară după cum ai putea crede după denumirea exotică. Se depistează rar. Constați că se întâmplă lucruri cu tine, dar nu știi de a ce e. Eu am boala celiacă. Stați liniștiți, nu se ia. Știți cine mai are boala celiacă? Novak Djokovic, doar numărul 1 mondial în tenis.
Nu știa că are boala celiacă. Până la un moment dat când, cofruntându-se pe efectele a zis că are ceva. S-a dus la toți doctorii de pe plenta asta. N-au știu ce să-i facă, până la un moment dat când i-a spus unu că are. E o chestie foarte complexă", a spus Mircea Badea.

"Doctorul Mencinicopschi a scris cartea, denumită sugestiv, "Boala celicaă". Eu am citit-o, mi-a folosit", a spus Mircea Badea.

Boala celiacă sau intoleranța la gluten

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial.

Diareea cronică, durerile abdominale şi constipaţia pot anunţa boala celiacă. Însă afecţiunea are şi semne atipice precum oboseala prelungită, anemia, dermatita, tulburările menstruale şi stomatita. Boala celiacă apare pe un fond genetic.

Sursa: http://www.dcnews.roShare on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu