Share

Selectia Nationala Eurovision 2016. Schimbare importanta privind sistemul de votare

Televiziunea Română anunță că luni, 18 ianuarie, încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2016. Ediția din acest an vine și cu o premieră, reprezentantul României va fi desemnat prin votul publicului.

"Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a Eurovision 2016 o pot face până pe 7 februarie. Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro", potrivit unui comunicat de presă al TVR.

Iuliana Marciuc este producătorul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Calendarul pentru desfăşurarea selecţiei:

- 18 ianuarie – 7 februarie: înscrieri - depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision2016@tvr.ro
- 8, 9, 10 februarie: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu
- 11 februarie: anunţarea celor 12 piese care vor intra în concurs, printr-o conferinţă de presă.

Cum va fi ales reprezentantul României la Eurovision

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente. Selecţia Naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.
În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.
Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Sursa; Pagina de MediaShare on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu