Share

Televiziunea publica din Moldova, pregatita pentru lansarea celui de al doilea său canal

Conform site-ului flux.md, compania publică IPNA ”Teleradio-Moldova” doreste să solicite acordul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de a lansa postul de televiziune Moldova 2 in aceasta luna. Presedintele TRM, Olga Bordeianu, a comunicat despre aceasta la şedinţa CCA de joi, 11 februarie, în timp de a prezentat caietul de sarcini al „Teleradio-Moldova” pentru anul curent.

Daca in Romania, TVR nu e sigura de televizarea meciurilor de la Campionatul European de Fotbal si incearca sa vanda catre DolceSport o parte din meciurile pe care le deține, pentru a avea bani de EURO 2016, in Republica Moldova, atat competitia fotbalistica din vara, cat si Jocurile Olimpice, vor fi transmise integral de televiziunea publica.

Olga Bordeianu a specificat că anul 2016 va fi un an plin de evenimente pentru ”Teleradio-Moldova”, în special vor fi multe evenimente sportive. Astfel, acordurile semnate de companie obligă postul Moldova 1 să difuzeze zilnic, în perioada de vară când vor fi Jocurile Olimpice şi Campionatul European de Fotbal, câte 12 ore de sport în emisie. ”Dar aceasta este imposibil. Posibilitatea de a lansa încă un post, care să emită sport cât este nevoie, este o prioritate. Am decis că atât timp cât nu vom avea finanţări externe vom folosi resursele interne ca să lansăm postul de televiziune Moldova 2. Suntem gata să solicităm chiar în luna februarie acordul CCA de a lansa Moldova 2”, a afirmat Olga Bordeianu.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu