Share

Televiziunea regionala Ardeal TV se va lansa, în următoarea perioadă, în România

Televiziunea generalistă regională Ardeal TV se va lansa în următoarea perioadă în România şi va înlocui actualul post local Gliga TV, potrivit unei decizii luate, în şedinţa de marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, marţi, solicitarea societăţii Gliga Comimpex SRL de modificarea a denumirii din Gliga TV în Ardeal TV, de extindere a zonei de difuzare din locală în regională şi de modificare a structurii de programe. Totodată, CNA a autorizat studioul local al televiziunii Ardeal TV.

Gliga TV, "televiziunea oamenilor de la ţară", potrivit descrierii făcute de reprezentanţii postului, în proiectul editorial depus la CNA, vrea să devină televiziunea zonei Ardeal. Astfel, Ardeal TV va fi lansată "în aproximativ o lună", după cum au declarat reprezentanţii televiziunii, pentru MEDIAFAX.
Societatea Gliga Comimpex SRL a obţinut licenţa de cablu pentru Gliga TV în 15 august 2006. În prezent, Gliga TV este retransmisă în Reghin şi alte localităţi din judeţul Mureş, prin reţeaua de cablu proprie (a societăţii care deţine licenţa, Gliga Comimpex, n.r.) şi prin UPC, potrivit informaţiilor prezentate în şedinta CNA de marţi.

GLIGA TV LIVE

În urma deciziei CNA de aprobare a extinderii şi transformării televiziunii, Ardeal TV va avea o acoperire regională pentru judeţele Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Sibiu, difuzare care ar urma să fie asigurată de UPC, RCS&RDS, NextGen, Digital Cable Systems şi prin reţeaua proprie a companiei.

De asemenea, televiziunea şi-a modificat structura serviciului de programe, astfel că producţia proprie scade de la 90 la 75%, iar producţiile altor producători cresc de la 10 la 25%. Totodată, Ardeal TV va difuza programe de informare (23%), educative (13%) şi culturale (10%), conform documentelor depuse la CNA. Televiziunea va difuza şi o emisiune în limba maghiară (miercuri şi, în reluare, joi), cu o durată de 25 de minute.
Ardeal TV va funcţiona tot din studioul din Reghin, însă a solicitat CNA autorizarea unui studio secundar în aceeaşi localitate, la o distanţă de 150 de metri de cel principal şi cu o suprafaţă de 350 de metri pătraţi.

Formatul Ardeal TV va fi generalist, televiziunea urmând să difuzeze în continuare programe pentru oamenii din zona rurală, sub sloganul "Lumea aproape de tine".

Sursa: www.vestic.ro


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu