Share

VIDEO. Aproape 90 de piese inscrise la Selecţia Naţională Eurovision 2016. Cand vor fi anuntati cei 12 finalişti

Zeci de artişti din ţară şi străinătate s-au înscris la Selecţia Naţională Eurovision.

S-au deschis plicurile şi în acest moment sunt în concurs aproximativ 90 de piese. Doar 12 vor ajunge în semifinala de pe 4 martie şi numai una va reprezenta ţara noastră pe scena de la Stockholm. Piesa câştigătoare va fi aleasă pe 6 martie, la Baia Mare, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

Aproape 90 de piese au ajuns la Televiziunea Română pentru Selecţia Naţională Eurovision. Timp de trei zile, un juriu de specialitate va asculta melodiile şi le va alege pe cele mai bune 12. Mihai Trăistariu, Cristi Nistor şi trupa JukeBox sunt câţiva dintre artiştii care au confirmat înscrierea.

Ne-am bucurat să vedem printre cei înscrişi solişti şi compozitori din Polonia, Germania, Spania, SUA, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Selecţiei Naţionale Eurovision.

Toate piesele au fost verificate de o comisie în faţa unui notar. Potrivit regulamentului, melodia nu trebuie să depăşească trei minute şi nici să fi fost auzită înainte de 1 septembrie anul trecut. Dacă dosarul nu este complet concurenţii au la dispoziţie 24 de ore să aducă eventualele completări. Joi vor fi prezentaţi artiştii calificaţi pentru Selecţia Naţională.


Va avea loc o conferinţă de presă la Teatrul Naţional, Sala Media, în 11 februarie, ora 14:00, în care vor fi prezentaţi cei 12 finalişti - concurenţii ce se vor întrece în prima seară, cea din 4 martie, la Baia Mare, a precizat Iuliana Marciuc.

Doar şase dintre ei vor ajunge în marea finală: patru vor fi aleşi de juriu şi doi vor fi salvaţi de public.

Melodia care va reprezenta România la Eurovision 2016 va fi aleasă pe 6 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română de la Baia Mare. Pentru prima dată, câştigătorul selecţiei naţionale va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Sursa: tvr.ro



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu