Share

Ucraina este castigatoarea Eurovision 2016

Reprezentatea Ucrainei, Jamala, este castigatoarea editiei Eurovision din acest an

Artista din Ucraina a interpretat piesa "1944".

Voturile publicului au fost cele care au adus pe Jamala şi Ucraina pe primul loc la Eurovision 2016.

Piesa Ucrainei a starnit o intreaga polemică în Rusia deoarece evocă deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea. Totuşi, organizatorii Eurovision au decis sa permita concurentei, Jamala, o cântăreaţă de jazz, să meargă mai departe în concurs.

Textul în engleză al piesei „1944” este scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Oficiali de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

Juriile din ţările participante au acordat cele mai multe puncte pentru Australia (320), Ucraina (211), Franţa (148), Malta (137) şi Rusia (130). Cele mai puţine puncte din partea juriilor le-a primit Germania, doar 1 punct.

Pe site-urile de pariuri, printre candidații preferați se număra reprezentantul Franței, Amir Haddad, cu piesa "J'ai cherché". Cântărețul de 31 de ani este și finalist al concursului "The Voice" din anul 2014. Amir ar fi fost primul francez care ar fi câștigat concursul Eurovision din ultimii 39 de ani.

Un alt favorit și pretendent la trofeu a fost interpretul rus Serghei Lazarev. În prima semifinală artistul a avut un show excepțional, unde s-a mizat atât pe voce, cât și pe efecte speciale.

Eurovision a ajuns în acest an la cea de-a 61-a ediţie, iar Suedia a găzdui concursul pentru a șasea oară la Stockholm.

În premieră, concursul a fost transmis în direct și în Statele Unite, iar interpretul Justin Timberlake a făcut spectacol în cadrul evenimentului.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu