Share

România, exclusă din competiția Eurovision. Guvernul NU va aloca banii necesari. Decizia radicala a lui Ovidiu Anton

Țara noastră a fost exclusă oficială de la Eurovision. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp chiar pe site-ul oficial al competiției. În anunț se menționează că European Broadcasters Union (EBU) dăduse deadline până la 20 aprilie Guvernului României să plătească datoria de aproximativ 10 milioane de euro pe care TVR o are de dat către organizația europeană ce reunește toate televiziunile publice din Europa. Datoriile televiziunii s-au acumulat din 2007, potrivit unui comunicat EBU.

„TVR a fost retras ca membru al EBU din cauza neplății unor datorii ce totalizează 16 milioane de franci elvețieni. TVR nu va putea să participe la ediția 2016 a Eurovision și va pierde accesul la alte drepturi ce aparțin EBU, cum ar fi transmiterea de știri legate de Eurovision dar și transmiterea altor drepturi sportive”, se arată pe site-ul Eurovision.

Dan Suciu: Guvernul nu a reușit să găsească o soluție tehnică și legală în termenul scurt pe care l-a avut la dispoziție

„Nu există bază legală pe baza căria să se poată face acest transfer financiar, având în vedere că societatea respectivă are multiple datorii”, a declarat într-o conferință de presă Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre eliminarea României de la Eurovision, ca urmare a datoriilor acumulate.

Acesta a explicat că Guvernul nu a reușit să găsească o soluție tehnică și legală în termenul scurt pe care l-a avut la dispoziție, de când a primit notificarea de la organizația europeană ce reunește toate televiziunile publice din Europa.

Ovidiu Anton: Cineva este de vină şi cineva trebuie să plătească pentru asta. Nu voi mai participa la Eurovision niciodată

Vestea că nu va mai ajunge la Eurovision 2016, după ce s-a calificat în urma selecției naționale, a picat ca un trăsnet pentru Ovidiu Anton, reprezentantul României. ”Sunt foarte dezamăgit. Nu cred că îşi poate imagina cineva ce mi se întâmplă acum şi nu doresc nimănui să i se întâmple aşa ceva, nu doresc nimănui să muncească să-şi câştige un drept mai ales cum am câştigat eu cu creaţia mea (…), am muncit mulţi ani ca să-mi câştig dreptul de a reprezenta România la Eurovision şi după ce l-am câştigat, iată că… nici nu ştiu să spun cine m-a învins. Pot să zic că nu-mi explic cum se pot lua astfel de decizii la acest nivel, adică să elimini un concurent după ce-l laşi să participe (…). Nu ştiu cine este de vină, dar cineva cu siguranţă este de vină şi nu sunt eu”, a declarat Ovidiu Anton, pentru RFI.

Ovidiu Anton spune că va urma calea legala. De asemenea artistul declară că est decis să nu mai participe vreodată la Eurovision.”Ce-mi rămâne de făcut este să cânt în continuare ş i nu în ultimul rând să mă gândesc la urmările naturale, legale, pe care le pot lua în acest sens. Mă voi consulta cu avocaţii şi voi urma sfatul acestora, pentru că cineva este de vină şi cineva trebuie să plătească pentru asta. În cazul în care va fi reprimită România, eu nu voi mai participa la Eurovision niciodată. Consider că am fost tratat deosebit de nedrept, pot spune că am fost tratat execrabil, ca reprezentantul unei ţări la Eurovision. Cu mâna pe inimă spun că indiferent de ce se va întâmpla anii următori, joaca mea de-a Eurovisionul, pentru că dintr-o luptă mi s-a demonstrat că a fost de fapt o joacă, se opreşte aici”, a declarat cântăreţul.

Surse; Pagina de Media, Libertatea




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu