Share

Horoscop pentru anul 2017



Berbec

Un de foc pentru tine, in multe privinte, dar in special in zona relatiilor si a initiativelor curajoase care e posibil sa schimbe total traiectoria de viata si destinul. Nu va fi un an ușor, dar ești deja familiarizat cu efortul, munca si stressul, asa că nu te va surprinde nici anul 2017 cu provocările lui cu tot. Totusi, poate fi un an cu realizari, impliniri, obtinerea succesului cu mai multa usurinta.

Chiar daca anul debutează cu o liniște aparentă, chiar cu senzatia de epuizare, ca și când nimic nou nu se arată sub soare, ei bine pe masură ce se apropie luna februarie, vei simți cum ti se aprind calcaiele, in sensul de chef de aventura, initiativa, nou, deschidere de drum, facut nefacute, dragoste pasionala, proiect inedit... In functie si de horoscopul personal, planetele prezente in Berbec (Venus si Marte) te vor cam pune pe jar si te vor impinge sa te joci cu focul.

Apropo de dragoste, Venus va retrograda in acest an, in Berbec + Pesti, iar in martie-aprilie, Berbecii sunt nevoiti sa-si reevalueze o relatie de iubire, eventual sa incerce sa indrepte unele greseli sau derapaje amoroase. E foarte importanta aceasta perioada, care te poate ajuta, pe de o parte sa realizezi ce vrei si cum sa obtii ce vrei in plan sentimental, iar pe de alta parte te constientizeaza cu privire la anumite relatii care e nevoie sa fie modificate, ajustate, reconfigurate. Nu e exclus ca unele sentimente sa dispara si unele relatii, inclusiv de amicitie, sa le dea de furca Berbecilor in prima parte a anului.

Insa tot in prima parte a anului, ai foarte multa energie sa incepi proiecte, sa faci acte de vitejie pentru a avansa profesional si nu numai, sa proiectezi o afacere, o cariera sau pur si simplu un traseu de viata, cu foarte mult curaj si inventivitate. E timpul sa te ridici, sa aperi o cauza, sa faci demersurile necesare pentru un vis sau pentru ceva ce iti doresti. Pastrand proportiile si evitand invadarea spatiului celorlalti, de preferat.

Totusi, perioadele de rezultate si incununare propriu-zisa a eforturilor si schimbarilor, deciziilor luate si initiativelor, sunt lunile mai si noiembrie. Atunci se pare ca ai ocazia sa implementezi la propriu idei revolutionare si sa construiesti ceva adecvat si solid in viata si viitorul tau. Dar, atentie, cu rabdare si responsabilitate. Dar si cu deschidere spre a invata foarte bine ceva, cat si spre a schimba si/sau slefui convingerile si credintele. Studiile sunt avantajate. Cercetarea, evolutia controlata si disciplinata sunt pe placul lui Saturn care se afla inca in Sagetator, in casa a IX-a a Berbecului, si in 2017.

In alta ordine de idei, e un an al relatiilor prin definitie, pentru ca Jupiter va sta pana in octombrie peste drum, in semnul Balantei, si va trage sforile in asa fel incat sa realizezi importanta relatiilor si a echipei, a cooperarii si a diplomatiei in tot ce faci si realizezi. De asemenea, e un an in care vei fi nevoit sa te hotarasti ori la dreapta, ori la stanga, cu privire la o relatie pe care nu ai fost sigur ca vrei sa o pastrezi. Pana in octombrie va trebui sa te hotarasti ce faci, cu cine si incotro.

Partea frumoasa este ca se deschid multe drumuri si multe parteneriate, incep sa apara tot felul de posibilitati de expunere publica, iar daca folosesti toate aceste avataje cu cap, prudenta si intelepciune, vei avea numai de castigat.

Perioadele acute/fierbinti care necesita mai multa prezenta decat de obicei sunt in martie, la final de septembrie si inceput de noiembrie, cand sunt posibile rupturi, socuri, rasturnari de situatie, razgandiri bruste, surprize de tot felul in relatii. Atunci se pot decide rupturi, dar si casatorii, pot avea lor derapaje amoroase, schimbari de traiectorie in cadrul parteneriatelor.

Din octombrie, Jupiter se muta in Scorpion si poate sa le deschida Berbecilor apetitul pentru a se conecta la un nivel mai profund cu cineva. Atunci se iau angajamente, se impart bunuri, se fac acorduri si se stabileste aportul fiecaruia dintre parteneri, atat material cat si emotional.

Berbecii, pentru un an de zile incepand din octombrie 2017, pot primi mai mult de la cei din jur, li se ofera avantaje, daruri, castiguri facile. Au noroc la obtinerea de finantari, sponsorizari. SI au mai multa usurinta in toate demersurile care tin de taxe, impozite, dari de tot felul. Pot cunoaste pe cineva prosper sau pot obtine beneficii materiale prin partener.


Taur


Pentru Taur, e un an cu schimbări, clarificări și delimitări. Mai ales în plan intim și profesional, unde se pare că ai de făcut anumite ajustări și demersuri de avansare si expansiune in unele proiecte incepute in 2016.

Totusi, schimbarea cea mai notabila si cu efecte pe termen lung spre foarte lung, pentru orice Taur, dar mai ales pentru cei conștienți și angajați într-un proces de autocunoaștere și transformare personală, este cea care ține de conștiință, convingeri, filozofie de viață și abordare a vieții în general. Taurii, de ani de zile se confruntă cu experiențe provocatoare, care îi scot în mod fundamental din zona de confort și din cadrul cunoscut, scopul fiind acela de a-i forța să revizuiască tpot setul de valori și convingeri. Planetele care răspund în continuare de acest proces, dar și de căutările din ce în ce mai intense ale tale, sunt Uranus (Berbec) și Pluto (Capricorn), care rămân în aceste semne și în 2016. Așadar, explorarea de sine continuă, iar schimbările de voie sau de nevoie, la fel. Se pare că și călătoriile au un scop spiritual sau de evoluție și nu sunt (doar) de relaxare și placere, mai ales cele dincolo de granițe, pe distanțe lungi.

Un aspect important în 2017, il reprezintă, cum am amintit mai sus, planul intim, afectiv și romantic. În primul rând datorită faptului că Venus, stăpâna zodiei Taur, retrogradează în martie-aprilie, ceea ce face ca șederea ei în Berbec + Pești să fie destul de lungă. Cu precădere în Berbec. Așa că până la jumătatea lunii mai, când Venus părăsește definitiv zona de retrogradare, te ocupi de clarificări relaționale, eventual reluarea unei relații mai vechi. Primele luni ale anului îti cer, practic, să te lămurești în ce privește sentimentele față de cineva, mai ales dacă e vorba de o relatie pe care ai tinut-o secretă.

Nu doar în relația romantică e nevoie de ajustări, ci și în alte relații, care acum se cer evaluate mai atent si poate la unele e nevoie să renunti pentru a face loc unora noi, mai utile și functionale, dar în primul rând mai adecvate. Contractele, de asemenea se cer revizuite, regândite, corectate sau renegociate daca e cazul.

In plus, Saturn ramane in zona intimitatii, tabu-urilor si a resurselor altora, iar dupa blocajele experimentate in 2016, acum va fi mai usor sa pui in ordine o serie de chestiuni financiare, bunuri si bani in comun cu altii. De asemenea, vei reusi sa trasezi niste limite mai clare intre tine si altii, iar daca a fost vorba de vreo despartire sau chiar divort in 2016, acum poti face impartirea echitabila a unor bunuri...

Saturn te face constient si de anumite inhibitii sexuale sau/si rigiditati in ce priveste abordarea relatiei intime, viata sexuala, experienta de conexiune stransa cu celalalt. Si probabil vei avea ceva de munca, pentru dizolvarea acestor inhibitii sau macar pentru constientizarea lor.

E important sa fii in continuare precaut cu privire la banii care provin din imprumuturi, credite, mosteniri, sponsorizari. Sa stabilesti foarte clar conditiile de returnare daca e cazul, sa procedezi mereu in limita legii si sa nu te abati nici de la principiile morale.

In alta ordine de idei, esti sustinut profesional de Jupiter in Balanta pana in octombrie, in sensul ca te poti extinde cu activitatea si poti sa-ti largesti echipa, sa imbunatatesti relatiile lucrative si chiar sa ai mai multa bunastare de pe urma muncii tale. Totusi, schimbari radicale inca sunt posibile, asa ca fii pregatit.

In zona sanatatii, Jupiter poate crea tendinta spre exces, asa ca exista posibilitatea cresterii in greutate sau a accentuarii unor afectiuni din cauza acestor excese si a sedentarismului care trebuie evitat cu orice pret, mai ales pana in octombrie. In schimb, o serie de afectiuni isi pot gasi leac si ameliorare macar.

Totusi, daca stii sa folosesti energia jupiteriana, te poti trezi in plin elan creator si cu mult entuziasm proaspat, deseori.

Ultimele 3 luni aduc oportunitati contractuale si parteneriale, expunere sociala controlata si de succes, iar pentru unii nativi pot aduce chiar o decizie cu privire la o eventuala oficializare a unei relatii romantice.





Gemeni

Anul incepe pentru tine cu multa agitatie in sfera profesionala si e important cum gestionezi intregul context, pentru ca ceea ce creezi la inceputul anului poate aduce roade pe termen lung. Asadar, e important ca in ianuarie sa te mobilizezi rapid si sa-ti folosesti parghiile si informatiile, dar mai ales intuitia, pentru a obtine niste rezultate care altadata pareau greu de imaginat.

Un an dinamic si in ce priveste relatiile cu copiii, decizia de a aduce pe lume un copil, relatia romantica, aventurile, creativitatea. Jupiter in Balanta, pana in octombrie favorizeaza toate aceste aspecte, desi vor fi si turbulente din cand in cand, si poate nehotarare, ambiguitate.

Cert este ca Gemenii pot aduce un copil pe lume sau se hotarasc daca e timpul sau nu. Alti nativi, care au deja copii, simt nevoia sa schimbe modul de relationare cu ei si sa aduca imbunatatiri acolo unde in trecut au fost tensiuni. De altfel, acest aspect inregistreaza probabil o ameliorare inca din ultimele luni ale anului 2016.

Creativitatea este punctul central al existentei Gemenilor, ei ar trebui acum sa aiba incredere in ideile lor si sa se axeze pe dezvoltare, crestere, expansiune a unor proiecte.

Relatiile de prietenie iti vor da de furca in acest an, in sensul ca vei avea uneori senzatia ca nu-i cunosti deloc pe oamenii din preajma ta sau ca te-ai inselat profund in privinta lor. Poti avea parte de surprize si schimbari peste noapte, care se produc in anturajul apropiat, atat placute cat si neplacute. In orice caz, merita sa fii precaut in privinta promisiunilor celorlalti sau in momentele in care tinzi sa te bazezi pe altii mai mult decat pe tine.

Un an care seamana cu precedentul din punct de vedere partenerial si in ce priveste interactiunile cu cei din jur. Este un an decisiv: hotarasc ce fac cu o relatie de cuplu sau cu o asociere importanta. E un final si un inceput de etapa.

Saturn ramane in zona parteneriatelor si a mariajului, pana in decembrie 2017, asa ca ai de lucru in continuare la a intelege care sunt atuurile dar si fisurile relatiei de cuplu. Probabil in ultimii doi ani, ai observat o raceala intre tine si partener si o distanta intre tine si lume. Esti mai selectiv si mai pretentios, ai nevoie de un cadru mai exact de functionare si de un angajament ferm daca e sa te implici in vreo relatie. Frivolitatea nu e o optiune, nici relatiile pasagere si nici parteneriatele care promit mult dar nu au un fundament solid.

La finalul anului vei sti exact cum stai, fie ca vei hotari sa rupi o relatie sau sa consolidezi una. Cei singuri e posibil sa-si ia un angajament fata de cineva pe care il considera persoana potrivita si de anvergura, dupa ce a trecut de toate filtrele saturniene.

La fel se intampla si cu asocieri, colaborari, parteneriate profesionale. Se triaza in continuare si acestea, iar daca mai e necesar, e nevoie sa lamuresti foarte clar anumite detalii care tin de cadrul moral si juridic de functionare.

Ultimele 3 luni ale anului sunt de bun augur pentru toate demersurile care tin de sanatate si loc de munca, serviciu, segment profesional. Aici e posibil sa apara sanse de crestere, dezvoltare si prosperitate implicita, probabil cu ajutorul si sustinerea partenerul de viata sau a unei persoane care conteaza pentru tine.

Si sanatatea se poate ameliora in aceasta perioada, fiind preferabil sa fii dispus sa schimbi anumite obiceiuri de viata.


Rac

Tu ai foarte multa energie, orientata in special catre zona carierei, incă de la începutul anului. Esti hotarat sa te ocupi de viitorul si de cariera ta, asa ca poti face pasi profitabili si poti lupta cu succes pentru drepturile tale, folosindu-te de ideile, mesajele si constientizarile ultimilor ani.

Lunile februarie si martie sunt destul de agitate, cu multa forfota in zona carierei, poate chiar tensiuni in relatiile cu sefii sau alte autoritati din viata ta. În martie-aprilie, ai de revizuit relatii la nivel inalt si de clarificat niste detalii care tin de raporturile de forta si nu numai. Dar e o perioada importanta in care te lamuresti asupra directiei de mers si a pozitiei pe care o ai sau care ti s-ar potrivi. Si chiar daca pare ca nu progresezi, de fapt eforturile si lupta pentru ceea ce ti se cuvine vor aduce si roade.

Primavara te gaseste in pragul unor decizii importante profesionale, a unor schimbari pe care pare ca nu le poti evita si care pot viza cariera, caminul, parteneriatele.

Instabilitatea in cariera, pe care ai experimentat-o in ultimii ani, este inca prezenta, dar tot ce ai trait si cules ca daruri, informatie, cunoastere, experienta... acum poti folosi in a consolida ceva: poate o afacere. Incepi sa construiesti, sa simti ca se leaga ceva si ca nu mai ai (doar) nisip miscator sub talpi.

Si parteneriatele sunt in continuare o sursa de provocare si tensiune. Pot fi greoaie, incalcite sau prea impovaratoare. Si aici vei avea de facut putina ordine in 2017. Si de taiat raul de la radacina, acolo unde simti si stii ca doar ai taraganat lucrurile, ai amanat o ruptura, ai scos din foc castanele altuia, ai acceptat sa fii facut responsabil pentru o multime de greseli ale altora. Ei bine, in 2017, pe masura ce te apropii de vara, va fi nevoie sa recunosti ce poate fi pastrat in viata ta si ce nu. E important sa-ti recastigi autonomia si sa intelegi care e drumul pe care tu il alegi si nu pe care il aleg altii pentru tine.

Pe de alta parte, Saturn te ajuta, de vreo doi ani, sa inveti sa te pui in slujba celorlalti, sa sprijini pe cineva, eventual partenerul de viata, in niste proiecte sau degrevandu-l de niste sarcini. E esential sa faci asta, insa, doar atunci cand e cu toata inima si cu reala generozitate.

Un alt aspect important in 2017 este legat de sanatate, tot datorita lui Saturn care ii cam vulnerabilizeaza pe Raci de doi ani incoace. Asadar, atentie la stilul de viata, evita suprasolicitarea, adopta un stil de viata cat mai sanatos si renunta la obiceiuri care iti scad energia si puterea.

Jupiter in Balanta, in zona casei si caminului, a familiei si patrimoniului, anunta expansiune, schimbari (datorita opozitiei cu Uranus, care se formeaza de cateva ori pe parcursul anului), instabilitate si o oaresce neliniste permananenta datorita acestora. Pentru un Rac sensibil si axat pe securitate si stabilitate, poate fi prea mult ce se intampla in 2017, apropo de schimbari si trambuline, dar sunt antrenati totusi din ultimii ani si vor face fata cu bine daca sunt intelepti si rabdatori. Schimbarile sunt in mare parte bune pentru tine, si cumva asteptate. O sa fie cu emotii, poate cu frica si sentimentul acut de insecuritate, dar o sa te bucuri in final de rezultate si de ceea ce creezi prin prisma acestor necunoscute care apar...

Schimbarile bruste, posibile in martie si septembrie cu precadere, pot viza locuinta, un sediu, o proprietate, dar si relatiile de familie, numarul membrilor familiei, chestiuni legate de un anume statut si... de cariera, evident. S-ar putea ca o schimbare pe care o faci in cariera, sa afecteze/influenteze niste schimbari in camin.

Ai nevoie, deci, de multa flexibilitate si intelegere din partea celor dragi, pentru a beneficia de energia schimbarii si infloririi cu pasi mici dar siguri. Practic, un an mai dureaza aceasta instabilitate profesionala care ti-a cam scos fire albe de par incepand din 2010-2011... Din 2018, Uranus va parasi Berbecul si zona carierei, Dar pana atunci, e bine sa iei in calcul toate posibilitatile.

Anul 2017 aduce totusi o cristalizare, o selectie, alegerea unui drum, a unei directii.

Relatiile pe care le ai dar si cele pe care le dezvolti acum, vor juca un rol foarte important in tot ceea ce faci in 2017. De aceea, diplomatia, rabdarea, iar pe de alta parte autenticitatea si sinceritatea fata de tine sunt esentiale.

E important de stiut ca ai tendinta sa te legi de tot felul de fantezii. De dorinte irealizabile care iti tin mintea agatata dar care in realitatea ta fizica nu creeaza nimic. Evita astfel de fantezii, fara a te lipsi insa de imaginatie si deschiderea catre evolutie spirituala pe care o ai din plin acum.

In ce priveste banii si resursele materiale, vin incepand din vara. Se imbunatatesc simtitor veniturile, castigurile, situatia ta materiala si financiara, incepand cu luna august. Pana atunci, ai rabdare si fa alegeri adecvate si in acord cu intuitia si cunoasterea ta... din viata asta si nu numai!

Ultimele 3 luni ale anului sunt cu deschidere catre iubire, pasiune, creativitate si inspiratie. Jupiter in Scorpion creste fertilitatea si receptivitatea, asa ca unii Raci se vor pregati sa aduca un copil pe lume, altii vor naste un proiect frumos sau vor crea o relatie de iubire frumoasa.


Leu

Un an important pentru Lei, daca luam în considerare ca Nodul nord lunar se stabileste in Leu, incepand cu luna februarie, pentru un an si jumatate. Asadar, e posibil sa simti ca ai de hotarat o traiectorie, poate chiar inedita, in orice caz foarte creativa si generatoare de entuziasm. Ai nevoie de o perspectiva noua ca de aer. De altfel, in ultimii ani, cu Uranus in zona cunoasterii si elevarii, ai tot deschis usa mintii tale pentru a invata mereu cate ceva si a intelege mereu mai mult.

Aceasta sete de cunoastere persista si in acest an, dar de data asta parca iti doresti sa consolidezi ceva, sa folosesti o cunoastere pentru a-ti crea un culoar nou, solid, adecvat. Mereu va sta in mintea ta intrebarea: „ce mi se potriveste mie acum?”. Si e bine sa folosesti mereu aceasta intrebare pentru a face alegeri in acord cu inima ta.

Se pare ca toate experientele din 2015 si 2016, dificile de altfel, se cristalizeaza in din ce in ce mai multa claritate, intelepciune si maturitate, iar tie nu-ti ramane decat sa-ti urmezi calea.

E posibil sa inveti ceva nou sau sa aprofundezi intr-o alta forma, ceva pentru care te-ai pregatit mai demult. Elanul creator si setea de studiu te apuca inca de prin februarie, cand ai atata putere si entuziasm incat te simti in stare sa misti muntii. Si chiar esti in stare, numai ca e important sa fii atent sa nu lezezi pe altii in demersurile tale si sa iei in calcul, mai ales in luna februarie, necesitatea revizuirii unor relatii. S-ar putea sa fie nevoie sa te debarasezi si de niste convingeri sau obiective care nu mai sunt potrivite.

Un proiect aflat la nivel de idee in anul trecut, acum poate fi pusa in aplicare la modul concret si cu rezultate bune. Sustinut fiind si de oameni importanti, avand parte de aliante bune si recunoastere construita in timp, poti avea succes in tot ceea ce intreprinzi, cu conditia sa stii ce vrei si sa ceri ce ai nevoie, fara a exagera cu pretentiile si cu ideile fixe.

Saturn in Sagetator continua procesul de maturizare si urgenteaza niste decizii care tin fie de copii (conceptie, relatia cu copiii sau pur si simplu copilul interior), fie de dragoste si relatie romantica sau proiecte pe care le simti ca si cand ar fi copiii tai. Asadar, anul 2017 este decisiv din aceste puncte de vedere si mult mai clar si mai fructuos decat 2016, cu conditia sa inveti lectia rabdarii si a responsabilitatii.

Jupiter, pana in octombrie, sustine demersurile juridice, pe cele legate de acte si tot felul de negocieri. Ai mult aplomb, esti convingator si poti obtine multe avantaje de la ceilalti. Atentie insa in martie si septembrie, cand e posibil sa se cutremure niste relatii/contracte sau niste convingeri.

Cei care scriu, redacteaza, publica, tin discursuri, conferinte sau desfasoara orice activitate didactica sau comerciala, anul acesta isi pot implini un vis, pot demara actiuni benefice.

Din octombrie incepand, cu Jupiter in zona casei, sufletului si familiei, vei fi tot mai preocupat de bunastarea ta si a celor apropiati, vei incepe sa acumulezi, sa gandesti niste strategii de crestere a nivelului de trai si e posibil chiar sa apara deja, in ultimele 3 luni ale anului, posibilitatea de a te muta sau a-ti extinde spatiul de locuit. Poate fi vorba si despre inmugurirea unei idei de afaceri de familie, de o tranzactie profitabile cu un bun imobiliar sau pur si simplu decizii patrimoniale si pecuniare. Pentru unii Lei, poate fi vorba despre venirea pe lume a unui copil.

Oricum, in octombrie 2017 incepe o perioada de un an, in care Leii ar fi bine sa se ocupe de casa, familia, locuinta, averea lor. Pentru ca o vor face cu folos si cu satisfactii.


Fecioara

2017 incepe cu experiente amoroase memorabile sau macar cu o deschidere inedita pentru iubire. Continua cu preocupari majore legate de bani si aduce solutii foarte bune in ce priveste unele situatii presante familiale sau locative.

Sa le luam pe rand: In prima luna a anului, planetele iubirii fiind aflate in Pesti, predispun la romantism, pasiune, senzualitate deosebita. Daca esti intr-o relatie, poti sa experimentezi alaturi de partener, sentimente unice si noi. Daca esti singur, e posibl sa te apropii foarte mult de cineva si sa creezi o conexiune atat de profunda si intensa incat s-ar putea sa te sperii la un moment dat.

Totusi, de evitat sunt angajamentele luate in toiul emotiilor, pentru ca e posibil sa-ti dai seama in martie-aprilie ca te-ai cam aruncat in promisiuni si nu prea te tine plapuma sa le si tii.

In ce priveste iubirea, de retinut ca Pluto este in continuare in acest sector de viata, avertizand ca experientele amoroase sunt profund transformatoare, deci incomode. In plus, aici sunt tensiuni din cauza unei lupte permanente pentru putere si control.

Anul 2017 este foarte mult axat, mai ales pana in 10 octombrie, pe bani, afaceri, dar si stima de sine si simtul valorii personale. E un an care te provoaca sa devii constient de cine esti si ce poti, ce talente si abilitati ai, cum poti crea mai usor prosperitate pentru tine, fiind mai deschis catre oportunitati noi dar si catre aliante inedite.

Esti bine sustinut energetic sa acoperi o serie de gauri financiare din anii trecuti, daca ele exista. De asemenea, iti poti creste veniturile, dar si entuziasmul care te impinge la cheltuieli mult mai mari si mai impulsive decat in alti ani, mai ales ca-ti vine sa traiesti mai bine, cu mai mult lux, pe „picior mare”. Excesele si investitiile pripite ar trebui evitate mai ales in lunile martie, august si septembrie.

Pentru unii nativi, e posibil sa apara schimbari si in zona muncii, cu precadere in vara. Poate un job diferit, un alt loc de munca, o alta echipa etc.

Continua si in acest an tensiunile legate de spatiul locativ sau in cadrul relatiilor familiale. Daca ai de rezolvat o chestiune locativa, de clarificat situatia unui imobil, de impartit ceva cu cineva din familie sau pur si simplu de achizitionat un bun imobiliar, in 2017 ai toate sansele sa inchei genul acesta de etape stresante cu ajutorul unor solutii viabile, inspirate.

Unii nativi pot, in sfarsit, sa gaseasca locul potrivit in care sa se mute, sau pot face o tranzactie buna, sau isi lamuresc niste lucruri in familie. Daca urmaresti sa obtii un credit sau un alt gen de sprijin pentru demersuri de acest gen, in acest an poti rezolva.

Mai exista si posibilitatea sa se imputineze membrii familiei sau tu sa te muti singur/a, mai cu seama daca ai stat cu parintii.

Totul cu rabdare, insa. Sub atenta supraveghere a lui Saturn, nimic nu se intampla peste noapte, ci in timp, cu rabdare.

Ultimele 3 luni ale anului sunt excelente pentru comunicare, studiu, deplasari, activitati didactice sau oratorice, scris, lucru cu actele, negocieri.


Balanta

Un an semnificativ si o zodie vedeta, pentru că semnul tau este tranzitat de Jupiter, ceea ce se intampla o data la 12 ani. Pe de o parte, prezența acestei planete in zodia ta, iți poate aduce entuziasm, curaj, deschidere mai mari pentru idei si asocieri noi, convingeri mai sanatoase si cunostinte mai vaste.

Pe de alta parte, avand in vedere ca Jupiter va forma aspecte tensionate, mai ales in martie si septembrie, cu Uranus aflat in Berbec si cu Pluto aflat in Capricorn, e posibil sa fie cutremure si schimbari serioase in cadrul relatiilor tale, cat si in ce priveste conatractele si colaborarile. Aceasta se poate intampla din cauza pretentiilor tot mai mari pe care le au ceilalti de la tine, precum si datorita dorintei de libertate si independenta a acestora.

In orice caz, culoare noi se deschid pentru tine, sub multe aspecte, iar schimbarile care se produc, uneori peste noapte, sunt in mare parte benefice sau asa se vor dovedi in final.

Un alt aspect important tine de ciclul de retrogradare a planetei Venus, stapanul Balantei, care va avea loc din 4 martie pana pe 15 aprilie si practic va impregna toata perioada primaverii cu aceasta energie a reevaluarii unor relatii si sentimente. Venus retrograda te ajuta insa sa faci un pas inapoi pentru a vedea imaginea de ansamblu si a recunoaste fisurile sau locurile unde e nevoie sa intervii pentru a corecta ceva atat in relatia de cuplu cat si in alte relatii. Balantele trebuie sa fie dispuse acum sa-si recunoasca niste greseli, eventual niste derapaje emotionale din saptamanile precendente, si sa ceara iertare.

De asemenea, e posibil sa apara, tot in primavara, oameni din trecut, chiar o fosta iubire cu care mai ai ceva de clarificat sau care te poate ajuta sa constientizezi punctul in care te afli in plan relational. Desigur, lunile martie-aprilie nu sunt favorabile casatoriei si nici inceperii unor parteneriate.

Saturn ramane in zona comunicarii si a studiilor, asa ca Balantele sunt invitate in continuare sa fie foarte disciplinate in comunicarea cu ceilalti si sa trieze cu atentie oamenii pe care ii accepta sa se apropie.

Este favorizata invatarea, asa ca e minunat daca te-ai hotarat sa inveti sau sa aprofundezi o anumita disciplina/cunoastere.

In ultimele 3 luni ale anului, zona finantelor este benefic sustinuta de trecerea lui Jupiter in Scorpion, asa ca incepe o perioada favorabila pentru cresterea veniturilor si inmultirea banilor, prin investitii inspirate, evaluarea corecta a unor servicii pe care le prestezi sau inceperea unei afaceri profitabile. Cert este ca si sa vrei, nu poti evita aparitia oportunitatilor de castig.


Scorpion

Pentru tine, anul 2017 aduce posibilitatea unei echilibrari si stabilizari, din mai multe puncte de vedere.

Pana in octombrie, e important sa te ocupi de sufletul tau, sa faci incursiuni interioare dese, sa meditezi mai mult si sa contempli anumite aspecte ale spiritului si fiintei tale. Jupiter se afla inca in Balanta, in casa a XII-a, unde se ocupa cu protectia ta, dar si cu imbogatirea din punct de vedere spiritual.

Asadar, mai ai ceva de stat in umbra, intr-o zona de discretie, exersand permanent acceptarea a tot ceea ce este si impacarea cu trecutul si cu toate alegerile pe care el le contine. Astfel te ajuti sa ramai intr-un spatiu de incredere si optimism.

Din octombrie, Jupiter se va instala pentru un an de zile in zodia ta, lucru care se intampla o data la 12 ani si energizeaza foarte mult tot ce tine de imaginea, infatisarea, atitudinea ta. Incepe o etapa in care te vei explora mai mult, vei cunoaste mai mult despre tine si vei avea mai mult entuziasm si bucurie in a face lucruri care altadata ti se pareau grele.

Poti lansa niste proiecte, poti consolida anumite relatii. Insa, trebuie stiut ca Jupiter aduce si tendinta spre exces, culinar de exemplu, deci atentie inclusiv la posibilitatea de a lua in greutate.

Sub aspect financiar, Saturn este la pupitrul de comanda si in acest an, activand zona banilor castigati si administrati de tine. Exista destul de multe restrictii, Saturn invita la prudenta si cumpatare in acest an. Nu sunt recomandate investitiile hazardate, ci doar cele atent calculate si musai utile si necesare. Saturn mai indeamna si la responsabilitate, credinte sanatoase, o conduita morala, dar si la constienta de sine. Casa a II-a avand legatura si cu imaginea si valoarea de sine, e esential sa devii tot mai constient de cine esti, ce stii, ce experienta ai si cum poti folosi toate acestea pentru a crea o viata indestulata si poate mai multa stabilitate in plan financiar.

E clar ca nu mai functioneaza sa dai vina pe altii pentru nereusitele tale, ci e timpul sa vezi ce poti tu crea pentru tine.

Una peste alta, e un an in care ar fi bine sa te axezi mai mult pe schimbari si slefuiri ale convingerilor in materie de bani, precum si pe achitarea unor datorii din trecut daca exista. De asemenea, sunt de evitat extravagantele sau cheltuielile inutile.

Cu Pluto in zona comunicarii, tinzi sa fii foarte transant, uneori dur, dar foarte convingator. Si cu accese de manipulare grosiere. Pluto aici favorizeaza accesul la informatii cu caracter secret sau exclusivist, cercetarea, investigarea in profunzime a unor situatii.

Profesional se pot schimba lucruri, pot avea loc surprize si rasturnari de situatie, reconfigurari de traseu neprevazute. Uranus sta si in acest an in zona servciului, asa ca persista acea instabilitate sau sentimentul de nesiguranta cu care te-ai obisnuit de ceva ani. Totusi, partea buna este ca anul acest aduce ceva mai multa soliditate, constanta si consolidare a unei pozitii profesionale.

Din punct de vedere amoros, in martie-aprilie e destul de multa forfota, se poate relua o relatie veche sau se reaprinde pasiunea intr-o relatie deja existenta. In orice caz, e rost de revizuire, clarificare si reluare a unor discutii, trairi, contexte sentimentale.


Sagetator

Anul incepe cu multe emotii, mobilizare greoaie, eventuale tensiuni in familie sau anumite responsabilitati care te cheama si va trebui sa te imparti intre casa si cariera. Tot acasa, e posibil sa fie necesare reparatii, in urma unor defectiuni.

Pe masura ce se apropie februarie, creste pofta de aventura, Sagetatorii sunt gata sa-si asume multe riscuri, din punct de vedere sentimental sau prin alegerile extravagante in privinta unor proiecte. Au chef de aventura, fac nefacute, se arunca in situatii inedite. Castiga si pierd, deopotriva. Pot face greseli pe care vor incerca sa le indrepte in martie-aprilie.

Fii atent la derapajele sentimentale care te pot costa foarte scump in lunile de primavara.

Saturn e in continuare in semnul tau natal, prin urmare mai ai un an de teste, incercari, examene de maturizare. De doi ani te tot schimbi, ai devenit probabil mult mai pretentios, selectiv si atent cu resursele tale interioare. Anul acesta continui sa te focusezi pe tine si sa structurezi niste obiective pe termen lung.

Tema Sagetatorilor acum este in primul rand autenticitatea, ei au nevoie sa stie ce vor cu adevarat si ce e nevoie sa faca pentru asta. Isi revizuiesc atitudinea, credintele, convingerile, trebuie sa renunte la tot ce nu le mai foloseste. Pana si nivelul financiar depinde de maturizarea si inteleptirea din acesti ani.

Multa dinamica va cunoaste segmentul pretenilor si al anturajului sau clientelei. Pe de o parte, te clarifici cu privire la sustinatorii reali versus farseori. Pe de alta parte, in acest an iti poti creste pupularitatea si notorietatea, poti sa-ti cresti clientela daca ai o afacere si ai sansa sa cunosti oameni noi care te vor inspira si sprijini. Totusi, trebuie sa fii atent si la falsii profeti, precum si la cei care mai mult vorbesc decat fac.

Sagetatorii acum isi extind cercul de prieteni, vin idei si propuneri, sunt foarte activi, sunt curtati.

Relatiile parteneriale vor fi destul de incercate si tot timpul va trebui sa ramai vigilent pentru a gasi solutiile cele mai bune si ingenioase.

In octombrie, Jupiter se muta in Scorpion, invitandu-te la introspectie si meditatie, autocunoastere si elevare spirituala. Incepe o perioada de un an in care vei avea protectie in ce priveste sanatatea si vei avea acces in cercuri restranse, poate exclusiviste. In orice caz, ajung la tine informatii si afli inclusiv cine sunt cei care cu adevarat te pretuiesc si cine doar te-a lingusit si a ramas langa tine pentru divese avantaje si beneficii.

Dorinta de a avea putere prin bani este foarte prezenta, de altfel multi Sagetatori pot fi tentati sa manipuleze si sa-i controleze pe ceilalti prin intermediul banilor si posesiunilor. Sagetatorii ceva mai intelepti, insa, vor scormoni si mai mult dupa darurile si talentele lor, iar unii vor gasi mijloace noi de crestere a puterii personale, prin transformare interioara, autocunoastere, chiar explorare a stiintelor oculte sau a altor cunoasteri mai putin populare.


Capricorn

Anul incepe pentru tine cu foc la inimă si cu multe emotii. Prima luna a anului are un puternic potential erotic si amoros, asa ca poti (re)trai sentimentele si experiente care te inmoaie pur si simplu si te fac sa te simti viu cu adevarat. Ai o intuitie foarte buna, simti foarte bine oamenii, stii cui sa-i impartasesti si ce.

Totusi, sa nu uitam ca Mercur va fi retrograd pana pe 8 ianuarie, in semnul tau. Asta semnifica faptul ca pornesti in anul 2017 cu o evaluare, revizuire si clarificare absolut necesara. Ai nevoie de niste ajustari si reglaje in ce priveste obiectivele pe termen lung, mai ales daca pana acum nu ai obtinut rezultatele dorite sau simti ca undeva pe drum te-ai pierdut sau ai abandonat alegerile potrivite.

Saturn mai are un an de stat in Sagetator, in casa a XII-a a horoscopului tau general, asa ca in continuare e bine sa te axezi pe intelegerea mai profunda a realitatii in care traiesti, evolutie spirituala, impacare cu trecutul si cu anumite alegeri pe care le-ai facut, semerenie si responsabilitate. Saturn acolo te invata sa accepti rolul terapeutic al timpului si chiar sa te bazezi pe el. Sa ai rabdare cu absolut orice vrei sa creezi in viata ta. Sa intelegi ca tot ce traiesti este pentru tine, pentru explorarea interioara si pentru experienta in viata asta. Nu ai vreo lectie, vreo datorie sau vreo povara din oficiu pe care sa fie nevoie sa o duci.

Apoi, Saturn, care de altfel este si stapanul zodiei tale, este invatatorul tau suprem cand vine vorba despre asumare de sine, disciplina, respect pentru fiecare proces, al fiecaruia.

Discretia este esentiala in 2017. Delicatetea, actiunile pas cu pas, deciziile care vin din profunzimea fiintei, dintr-o anume maturitate, si nu din impuls sau orgoliu.

Actiunea la momentu potrivit este una din cheile succesului pentru tine in acest an. Si s-ar putea sa soseasca momentul potrivit, acel moment pe care il astepti de ani de zile, in ce priveste o mutare, schimbare de locuinta, schimbare in familie...

Jupiter se va afla in Balanta pana pe 10 octombrie, timp in care „ara” terenul in sectorul carierei, facandu-l fertil si apt pentru expansiune si dezvoltare. E anul in care poti dezvolta frumos o afacere, un proiect, o cariera. E anul in care se vor produce si schimbari de macaz bruste si radicale pentru unii nativi, dar este in beneficiul lor daca se intampla asta. E ca o gasire de drum, de destin.

Pot avea loc si schimbari de domiciliu si tulburari, emotii si stress in familie, datorate unor schimbari in cariera.

Financiar, vor fi suisuri si coborasuri, iar veniturile vor creste odata cu schimbarile pe care le vei face in cariera, direct proportional cu ineditul acestora. De asemenea, banii vin prin colaborari si asocieri, tin parca si de capacitatea ta de a pastra armonia si a fi diplomat, chiar daca de regula iti place sa lucrezi singur si sa tragi doar pentru tine si ai tai. De data aceasta va trebui sa inveti cooperarea, cu beneficii de ambele parti.

Cireasa de pe tort... ramane in continuare prezenta lui Pluto in Capricorn, care va intra in aspecte tensionate cu Uranus si cu Jupiter. Asadar, transformarea interioara si exterioara continua si s-ar putea sa ai sentimentul ca nu ai deloc timp sa-ti tragi sufletul. Parca mereu trebuie sa fii in alerta, atent, prezent, gata sa intelegi ceva nou. Mereu ceva se transforma, mereu mai apare cate o experienta prin care iti dai seama ca, de fapt, niciodata nu poti controla cu adevarat nimic. Abandonul, credinta, smerenia... iata cheile unui an reusit!


Varsator

Pentru tine, anul incepe cu posibilitati de castig financiar suplimentar. De unde nu te asteptai, mai poti incasa niste bani. Sau poti sa-ti gasesti un al doilea job, ceva in paralel cu locul de munca sau activitatea profesionala actuala. In orice caz, ai fler si ar trebui sa-l folosesti pentru a inventa noi metode de crestere a prosperitatii. SI nici nu trebuie sa faci ceva anume, ci doar sa te asculti si sa fii atent la ce ti se dezvaluie chiar in fata ochilor.

Totusi, ar trebui sa eviti investitiile pripite, decise pe fond emotional, chiar daca e vorba de exaltare sau deprimare.

Anul 2017 este important sub aspect relational si familial, mai ales in lunile martie si inceput de aprilie, cand se pune serios problema viitorului tau relational si a statutului marital. E o perioada in care unele nemultumiri vor iesi la suprafata, anumite aspecte neplacute dintr-o relatie ies la suprafata, nu le mai poti acoperi si trebuie transate. Daca relatia este destul de stabila, aceasta etapa o va suda si mai mult, dar daca disensiunile au depasit un anume prag de toleranta, e posibil sa hotarasti ruperea unei relatii. In orice caz, ai posibilitatea sa gasesti calea si solutiile cele mai bune/potrivite pentru tine.

Nu doar relatia de cuplu trece prin procese de transformare, ci si relatiile cu prietenii si cu anturajul, cu cei din imediata vecinatate. Varsatorii isi redefinesc relatiile, sunt foarte selectivi, se indeparteaza de anumiti oameni si aleg pe spranceana cu cine raman in relatii bune

Esti in continuare selectiv, extrem de pretentios cand vine vorba de investirea timpului si energiei tale, asa ca la finalul anului 2017 vor ramane langa tine si in viata ta doar cei care cu adevarat sunt valorosi si autentici.

In acelasi timp, o serie de proiecte in comun cu altii se cer reconfigurate, din acelasi motiv: ai nevoie de niste valori comune, de niste conexiuni reale, de oameni cu care sa stii ca poti merge la drum pe termen lung. Nu mai vrei frivolitate sau superficialitate.

Pot sa transforme o relatie de prietenie intr-o afacere cu acte in regula.

Un aspect important al anului 2017 este reprezentat si de schimbari care au loc la nivel de convingeri, perceptie, filozofie de viata. E posibil ca unele calatorii indepartate sa contribuie la aceste schimbari, totusi calatoriile ar trebuie evitate in martie si la inceputul lunii aprilie.

E foarte importanta cunoasterea si e foarte util orice demers in acest sens. Mai ales daca te ocupi de evolutia ta spirituala sau te hotarasti sa-ti completezi niste studii sau sa-ti iei o diploma. Toate acestea iti vor folosi foarte mult din octombrie incolo, pentru expansiunea si ascensiunea in cariera.

Practic, ultimele 3 luni ale anului iti muta atentie pe cariera, statut, dorinte abandonate candva. Se schimba prioritatile, devii mult mai concentrat pe cariera, dar si pe statut in general. De aceea multi Varsatori e posibil sa se gandeasca sa se casatoareasca la final de 2017 sau sa planuiasca o casatorie in 2018.


Pesti

Un an care incepe cu un context astral interesant, parca indicand faptul ca subiectul central al lui 2017 va fi iubirea. Si pasiunea. Cele doua planete ale iubirii si dorintei, Venus si Marte, se afla impreuna in Pesti, in prima luna a anului, facand si o conjunctie. Asta aduce multa pasiune, dorinta de a impartasi iubirea si de a trai intens, cu inima plina, tot ce este in viata ta. Nimic nu pare sa fie mai important pentru tine, indiferent ca esti intr-o relatie sau nu.

Cei care nu sunt inca intr-o relatie, in 2017 pot trai experiente foarte intense, forme noi de iubire si in general vor pune mai multa pasiune in tot ce creeaza. Pot cunoaste o persoana fascinanta, dar sa aiba grija la iluziile pe care tind sa le proiecteze pe aceasta.

Martie este destul de dificila, in sensul ca va trebui sa retragi niste cuvinte, sa corectezi niste greseli de comunicare, sau sa revizuiesti o relatie. Cineva din trecut poate aparea pentru lamuriri, discutii necesare sau stabilirea unor noi coordonate de pozitionare unul fata de celalalt.

Profesional, in continuare depui eforturi pentru a-ti gasi calea potrivita, de fapt e posibil sa o fi gasit deja si acum doar sa lucrezi la acordul fin. In orice caz, in ultimii doi ani, Saturn in casa carierei se pare ca pe multi Pesti i-a pus pe alta traiectorie profesionala.

Ai sansa acum sa consolidezi acest drum profesional si sa obtii si roade, respectiv confirmari, cu conditia sa ai rabdare, sa faci pasi mici si sa fii dispus sa-ti asumi responsabilitati mai mari de acum incolo.

Un aspect foarte important pentru tine in 2017 tine de capitolul financiar. Aici se dau bataliile, aici exista jocurile cele mai aprige si se trag cele mai multe sfori. Exista riscuri mari de pierdere sau situatii neprevazute in martie si septembrie, in rest poti sa profiti de niste sanse de a-ti valorifica mai bine anumite abilitati, experienta, talentele.

Nu e cazul sa te astepti la cine stie ce stabilitate financiara, aceasta nu va exista, cel putin nu in 2017. Mereu vor fi suisuri si coborasuri, iar tu esti provocat sa inventezi iar si iar cate o cale, fie de a iesi din vreun impas, fie pentru a-ti asigura venituri mai mari. Cert este ca gasesti mereu solutii ingenioase si exact cand te astepti mai putin apare o idee, o salvare, un sprijin providential.

Pentru unii Pesti, anul 2017 inseamna si partaj sau schimbarea raporturilor de putere in cuplu sau in cadrul unei asocieri. Oricum, in orice chestiune de ordin financiar, mai ales daca are legatura cu un cadru legal, e nevoie sa fii cooperant, diplomat si sa urmaresti castigul echitabil de ambele parti.




Multumim



loading...
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu