Share

Mari actori ai cinematografiei romanesti in filme de exceptie, in acest weekend la TVR

Radu Beligan, Colea Rautu, Toma Caragiu, Mircea Diaconu, Draga Olteanu Matei si multi alti actori de prim rang ai cinematografiei romanesti vor putea fi revazutivineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 22.00, in filmele difuzate de TVR Moldova.


TVR MOLDOVA LIVE

Vineri, 14 august - Singurătatea florilor

În regia lui Mihai Constantinescu şi bazat pe un scenariu semnat de Octav-Pancu-Iaşi (după o idee de Teodor Mazilu), filmul îi are în distribuţie pe Radu Beligan, Valeria Gagialov, Micaela Caracaş, Colea Răutu, Toma Caragiu.

“Singurătatea florilor” este o dramă psihologică care spune povestea unui medic însingurat, egoist şi orgolios, care primeşte, într-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist şi coleg devotat, îl ajuta să-l identifice pe expeditor şi să se regăsească pe sine.

Sâmbătă, 15 august – Sfârşitul nopţii

În regia lui Mircea Veroiu şi bazat pe un scenariu semnat de Marian Iordache, filmul este o dramă care spune povestea unui tânăr procuror se angajează-dincolo de obligaţiile sale profesionale-într-o anchetă personală.

Acesta urmăreşte să stabilească detaliile unui accident de circulaţie şi să se convingă de nevinovăţia unui conductor de tramvai, acuzat că ar fi pricinuit moartea unui pieton.

Din distribuţie fac parte Mircea Diaconu, Gheorghe Visu, Ion Vâlcu, Magda Catone, Cornel Patrichi, Mariana Buruiană

Duminică, 16 august – Patima

“Patima” este regizat de George Cornea şi produs după un scenariu semnat de Draga Olteanu-Matei şi George Cornea. În distribuţie îi regăsim pe Draga Olteanu-Matei, Gheorghe Cozorici, Emanoil Petruţ, Vasile Cosma, Ovidiu Moldovan, Mariana Buruiană.

Filmul este o dramă inspirată din nuvela „Hiena” de Petru Vintilă. Acţiunea se petrece la Lugoj, în 1945. O cojocăriţă descoperă că ”viaţa nu-i făcută doar din piei şi argăseală”. Energică şi întreprinzătoare, ea nu se mai satură de agonisiri, fiind înşelată apoi chiar de omul ei de încredere care-i fură fabrica şi o bagă apoi la balamuc. Intervine naţionalizarea, clarificând toate raporturile..

Sursa: http://tvri.tvr.ro/Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu